Jubileumfeest KBZON

KBZON
activiteit
zat 20 apr 2013 11:00

Autotron

Graafsebaan 133
5248NL
Rosmalen

Ter gelegenheid van haar 125-jarig jubileum organiseerde de KBZON (de Koninklijke Bond voor Zang en Oratoriumverenigingenin Nederland) voor haar lidkoren een dag onder het motto 'Da's Passie!'. Dus toog Thirdwing met de touringcar naar het Autotron in Rosmalen. In de bus werd stevig ingezongen met 'Lang zullen ze leven' voor de jarige Vivian, Marielle én de bus-chauffeur.

5 podia

In het Autotron was eerst een uitgebreide soundcheck om onze instrumenten en versterkers af te stemmen op de aanwezige zanginstallatie. Hoewel het officiële gedeelte dus nog helemaal niet was begonnen, hadden we al heel wat enthousiast publiek...
Om 11.00 uur ging het programma van start met het gezamenlijk zingen van 'Alle Menschen werden Brüder'. Daarna verzorgden ruim 60 koren concerten op 5 verschillende podia. Thirdwing mocht de spits afbijten in de entreehal. Tijdens 'Everything' van Michael Bublé zat de swing er al aardig in, zowel bij onze koorleden als bij het publiek. Ook de overige nummers vielen goed in de smaak. Al met al was het een zeer geslaagd concert.

Scratch

Daarna gingen we kijken en luisteren bij andere koren en was het alweer heel gauw 12.30 uur; tijd om te gaan lunchen in hotel Nuland. Weer terug in het Autotron konden we nog even genieten van de laatste concerten, waarna alle aanwezige koren zich  in de grote zaal verzamelden voor de 'scratch' (=gezamenlijk inzingen van al ingestudeerde muziek) 'Van klassiek tot pop'. In een zeer kort tijdsbestek werden de nummers 'Va pensiero' van Verdi, 'A night like this' van Caro Emerald en 'Hallelujah' van Händel ingestudeerd met hulp van een orkestband.

Dit onderdeel was om 17.15 uur afgelopen, waarna een 'gat' in het programma op trad, doordat het instuderen van vier speciaal voor het feest gecomponeerde Nederlandstalige stukken blijkbaar was voorbehouden aan enkele specifieke koren(?) en dus veel koren weg gingen om te eten(?) of om naar huis te gaan(?). Na een democratische stemming besloten ook de Thirdwingers om niet tot 19.15 uur te wachten op de 'Grande finale'. Nadat 'juf' Désirée nog één keer de neuzen had geteld, vertrokken we weer naar het 'zonnige zuiden' en was iedereen redelijk op tijd thuis, moe maar voldaan.

Foto's

Kijk voor foto's in ons eigen fotoalbum en op www.verschuren-fotografie.nl (fotograaf van KBZON). U vindt Thirdwing hier in de 3e serie.