Trierer Chormeile - koorreis

Trier
activiteit
zat 21 apr 2018

Het was vroeg vertrekken op zaterdagochtend. De bus vertrok om zeven uur richting Trier. Nadat iedereen zijn plekje in de bus gevonden had kon de 3 uur durende reis beginnen. Hoe meer we in de richting van Trier kwamen hoe beter het weer werd. De organisatie gaf al eerder aan dat het tijdens de Chormeile altijd goed weer is, we hoefde ons geen zorgen te maken om regen. Wat blijkt als we in Trier aankomen: Stralend weer en lekker warm!

De eerste vier uur van deze dag ware vrij te besteden. Leden zochten hun eigen weg in de stad en gingen langs de verschillende podiums. De winkels waren ook een leuke tijdsbesteding en daar vond je dus ook enkele koorleden. Nadat iedereen uitgewandeld en geshopt was en de terrasjes gevonden waren voor wat eten en drinken was het moment daar; verzamelen bij de bus en klaarmaken voor optreden één.

Eenmaal uitgepakt en opgezet konden we beginnen. Het nieuwe Duitstalige nummer "Tage wie Diese" viel toch wel erg in de smaak, er waren zelfs mensen die helemaal meeswingden. Na een half uur snel door naar optreden nummer twee, waar een iets ander repertoire uitgevoerd werd wat ook goed bleek te zijn. Het bleek namelijk dat enkele bezoekers ons gevolgd waren vanaf het vorige optreden om ons nog een keer te bewonderen. Geweldig om te zien dat mensen het leuk vonden.

Optreden twee verliep ook goed en ook hier gingen mensen uit hun dak. Optreden drie sloot hier meteen op aan, dus snel alle spullen pakken en door. Dit keer een mooi podium met een drie-laags podium zodat het koor op drie verschillende hoogten kon staan. Het zag er heel mooi uit. Na ons repertoire gespeeld te hebben voor behoorlijk wat publiek werd er om een toegift gevraagd. Uiteraard zeggen we daar geen nee tegen en swingden met z'n allen het nummer Uptown Funk voor ons publiek. Mensen vonden het geweldig en dan te bedenken dat er mensen zijn die ons alle drie de optredens gevolgd hebben. Na afloop van alle optredens kwam er een man naar een van onze leden toe en gaf ons het volgende compliment: "Maastricht heeft Andere rieu maar Heerlen heeft Thirdwing". Als dat geen compliment is weten wij het ook niet meer!

Na een erg voldaan gevoel van deze dag zijn we met z'n allen nog gaan eten waarna de terugreis gestart kon worden. Als we terugblikken op deze dag weet ik één ding zeker: Wij (de koorleden en aanhang) maar ook het publiek in Trier heeft erg genoten van deze dag!