Jubileumconcert

Jubileumconcert 2022
activiteit
zat 25 jun 2022 20:00

Cultureel Centrum Corneliushuis

Groeët Genhei 14
6413GN
Heerlen

Popkoor Thirdwing uit Heerlerheide vierde het 40 jarig bestaan met een jubileumconcert op zaterdag 25 juni 2022 in het Corneliushuis te Heerlerheide. Tijdens dit concert bracht het koor een gevarieerd repertoire waarin de hoogtepunten uit de afgelopen 40 jaar aan de orde kwamen. De avond werd aan elkaar gepraat door Erik Derikx en een aantal oud-leden uit het publiek werd tijdens de eerste helft uitgenodigd om mee te zingen.

Van de oud dirigenten zat onze eerste dirigent, Jan Zaad, in het publiek. Verder had Ralph Hamer een filmpje ingestuurd en Marcel van Montfort een leuke tekst:

"De derde vleugel, in een intensieve tijd. Veel koren, orkesten, les geven. En daar stond jullie koor in niveau toch wel heel hoog. Ambitieuze muzikanten, bereid om voor dat net een beetje extra te gaan om een uitvoering een gouden rand te geven. De gemoedelijke sfeer in het Juphuis met de vooroorlogse prijzen, de missen in Heerlerheide waar de pwreek steevast op 70% van de snelheid werd voorgelezen, de band die allengs in 3 jaar een steeds betere vorm kreeg onder de bezielende leiding van Wim Jetten, doedelzakken in overvloed in de Brikke Aove in Brunssum, en een in Marni’s kwekerij opgezette uitvoering om nieuwe mannen voor het koor te kweken, had vooralsnog geen succes.
Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op die jaren dat ik jullie koor mocht leiden. Afscheid nemen viel niet licht, maar keuzes maken is dat nooit. Ik wens jullie een heel fijn 40-jartig jubileum toe!"

Na een gezellige nazit waarbij veel complimenten werden uitgedeeld over het optreden, het licht en geluid, kunnen we terugkijken op een geslaagd jubileum. Op naar de volgende 40 jaar.

Bestanden