A Liberation Spectacle

Liberation Spectacle
activiteit
zat 05 mei 2007

D'r Brikke Oave

Lindeplein 7
6444AT
Brunssum

In het voorjaar van 2007 werd Thirdwing door Harmonie-Orkest Concordia Treebeek Brunssum benaderd voor de deelname aan een spectaculair bevrijdingsdagconcert. In zeer korte tijd studeerden we een zestal passende nummers in. Om de bas- en tenorstemmen te versterken werden 11 tijdelijke leden bereid gevonden om deel te nemen aan dit bijzondere zangproject.

Op zaterdag 5 mei was het dan zo ver: in de Brikke Oave in Brunssum vond het groots opgezette bevrijdingsconcert met de naam 'A Liberation Spectacle' plaats. Naast Harmonie-Orkest Concordia Treebeek Brunssum en Thirdwing verleenden ook Coriovallum Pipeband Heerlen en coverband Madison hun medewerking.

Wij zongen o.a. de nummers 'Mull of Kintyre' (waarbij we veel moeite moesten doen om boven de doedelzakken uit te komen...) en het spetterende 'Brand new day' (uit de Wizard of Ozz). Twee solisten uit ons koor, Carla Doensen en Mariëlla Gozzo verzorgden in de 'Grande Finale' een duet in het nummer 'Ode II Joy' (beter bekend van de 9e Symfonie van Beethoven). Ook onze dirigent Marcel van Montfort zong een solo in het bekende Beatlesnummer ‘Let it be’.

Al met al had het concert, dat in het teken stond van de stichting Warchild, het karakter van een echt 'proms'-concert!