Afscheidsmis geestelijken Heerlerheide

Marcel neemt namens Thirdwing afscheid van pastoor McMahon
activiteit
zon 29 sep 2013 10:00

St. Corneliuskerk Heerlerheide

Kerkstraat 6
6413EL
Heerlen
De (gratis) parkeergarage is die dag geopend vanaf 8.30 uur.

Pastoor McMahon, kapelaan Kuss en pater Benoît van de Corneliusparochie hebben op 29 september afscheid genomen van hun parochie. Het begon met een plechtige eucharistieviering waarin het Caeciliakoor de geestelijke liederen voor haar rekening nam en waarin Thirdwing met veel gevoel de vijf meest favoriete liedjes van de geestelijken vertolkte. We werden hierbij voor het eerst begeleid door onze kersverse drummer Jan Eijkenboom, die alles prima onder controle had.

Onder begeleiding van de schutterij wandelden de priesters na de eucharistieviering naar het Corneliusplein, waar inmiddels alle deelnemende verenigingen stonden opgesteld. Tijdens de rondgang van de priesters langs alle verenigingen was er even tijd voor een handdruk, een bedankje of een geschenk. Onze voorzitter bood de drie geestelijken een dvd aan met muziek en foto's van Thirdwing. Eerder had pastoor McMahon ons laten weten dat hij Thirdwing in zijn hart altijd zou blijven horen; deze dvd helpt hem hierbij een handje mee.

Na de rondgang volgde het gezamenlijk lied 'Tu has venido a la orilla' door alle koren en de fanfare, waarna iedereen naar het Corneliushuis vertrok voor de afscheidsreceptie.

Al met al was het een bijzonder afscheid waaraan de geestelijken beslist nog vaak zullen terug denken.