30 jaar en springlevend (2011-2012)

Thirdwing tijdens koorreis naar Wurzburg
Concert Two of a Kind met Jokola

In 2011 bestaat Thirdwing 30 jaar en dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom hebben we in april een koorreis gemaakt naar Würzburg en omgeving. Deze reis is mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring door de Vrienden van Thirdwing en andere ondernemers van Heerlerheide en omstreken. Tijdens de zeer geslaagde reis heeft het koor hoge ogen gegooid tijdens een concert in samenwerking met twee Duitse koren. In een recensie in een regionale krant aldaar is Thirdwing later geroemd voor haar enthousiasme, dynamiek en muzikale diepgang. Conclusie: Thirdwing is ook na 30 jaar nog altijd springlevend!

Zeer actief jaar (2012)

Het jaar 2012 kenmerkt zich door een grote aantal uitvoeringen: maar liefst 20! Memorabel is onder andere de deelname aan het 'ontmoetingsconcert' op 3 maart in de Tempsplein kerk in Heerlen waar we lekker uit het hoofd hebben gezongen. Maar ook de huwelijksmis in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht staat in ons geheugen gegrift, omdat vooraf niet duidelijk was of we wel elektronische instrumenten mochten gebruiken en popmuziek maken en we uiteindelijk een geweldige dienst hebben verzorgd waarvan alle kerkgangers zwaar onder de indruk waren. Tenslotte is natuurlijk ook het gezamenlijke kerstconcert met Jokola vermeldenswaard, zeker vanwege de prettige samenwerking.

Helaas is 2012 ook het jaar waarin onze zeer gewaardeerde basgitarist Guido Heeres en drummer Micha Herben afscheid namen van ons koor. Gelukkig zijn onze trouwe oudleden Wim Hermkens en Dennis Seerden bereid om waarnodig uit te helpen.

Lees verder