Werken aan kwaliteit (1994)

Ons 12,5 jarig jubileum
CD-Opname in Stein

In deze periode besloot Guy Hoenen ons koor te verlaten en werd er naarstig gezocht naar een nieuwe dirigent. Zeno Carels nam deze functie over, maar werd kort daarna opgevolgd door Anton Kropivšek. Aangezien hij docent koorscholing was aan de Muziekschool Heerlen, werd Thirdwing in 1996 tevens "Muziekschoolkoor". De zaal van de dependance van Muziekschool Heerlen in Hoensbroek werd dan ook onze nieuwe repetitieruimte.

Anton Kropivšek bracht ons koor kwalitatief op een hoger peil door de keuze voor origineel repertoire met een hoge moeilijkheidsgraad, het zingen zonder partituur en aandacht voor presentatie en uitstraling. Onder zijn leiding hebben wij in 1999 de eerste prijs in de categorie "lichte muziek/ongelijke stemmen" behaald tijdens het Limburgs Koren Festival te Weert. In die tijd zijn door L1 ook opnamen gemaakt van het Mozart Festival ten behoeve van War Child, waarbij ook Thirdwing van de partij was. Ook de KRO heeft opnamen van ons gemaakt, namelijk tijdens de uitvoering van de door onze dirigent gecomponeerde Corneliusmis.

Eind 2001 hebben wij ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van deze dirigent een schitterende kerst-CD uitgebracht met swingende, sfeervolle kerstmuziek. Deze CD, "The Christmas Way", bevat een groot deel van ons kerstrepertoire, van "Joy to the World", "Sleigh-ride" tot "Dors ma colombe" en "Gloria" (van J. Diederen).

Op 9 december 2001 werd de CD gepresenteerd tijdens een concert in een bomvolle Corneliuskerk. De eerste exemplaren van de CD werden aangeboden aan de echtgenote van de dirigent Anton Kropivšek en aan twee speciaal genodigden: pastoor McMahon van de Corneliusparochie en Peter Weinstock, directeur van de Muziekschool Heerlen. Kijk in ons fotoalbum voor een aantal foto's. De CD heeft inmiddels zijn weg gevonden naar veel muziekliefhebbers. Een groot deel van de opbrengst is geschonken aan de Stichting WarChild.

Lees verder