Dubbele dirigentenwisseling (2015-2016)

Met de bus naar Heel

In de daaropvolgende periode werd veel aandacht en tijd besteed aan het inwerken van de vele nieuwe leden. Met 15 was het aantal zingende mannelijke leden nog nooit zo hoog geweest; een historisch hoogtepunt. Ook was er sprake van een aantal mooie uitvoeringen waarbij steeds meer gewerkt werd met koorregie (Lenteconcert harmonie Voerendaal, Openlucht concert ruïne Valkenburg, optredens in het Corio Center).

Net toen het allemaal zo lekker liep, kondigde Ralph Hamer in april 2015 aan dat hij vanwege privé-redenen Thirdwing ging verlaten. In het nieuwe seizoen startten we dus fris met een nieuwe dirigent, Patrick Vaessens.

In november was het eindelijk zo ver. Nadat popkoor Akkrum ons bezocht in 2013, was het tijd om een bezoek terug te brengen. Het werd een gezellig weekend in Leeuwarden en Akkrum, waarbij we misschien wel ons beste optreden ooit gaven voor een uitzinnige groep (zeker niet stugge) Friezen.

De mooie tijd met Patrick was van korte duur, want hij moest net voor de kerst zijn dirigentschap helaas alweer naast zich neer leggen. 2016 begint voor popkoor Thirdwing dus wederom met een zoektocht naar een nieuwe dirigent, die succesvol wordt afgesloten met het aannemen van Mischa Hendriks die vanaf juni dat jaar ons koor leidt.