Opening Maankwartier

Maankwartier
activiteit
zat 31 aug 2019 15:30

Maankwartier

Stationsplein 1
6411NE
Heerlen

Muzikale ode van Popkoor Thirdwing tijdens de opening Maankwartier

Tijdens het openingsfeest van het Maankwartier levert  Popkoor Thirdwing uit Heerlen wel een heel bijzondere bijdrage. Met het lied 'Heële, Loat 't Leech aa' brengen ze een muzikale ode over de visie en moed van de Gemeente Heerlen en aan Michel Huisman die dit prachtige project heeft ontworpen.

De officiële opening van het Maankwartier is op 31 augustus 2019  tussen 12:00 en 14:00 uur. Violiste Rosanne Philippens en haar vrienden van Domo Emigrantes geven dan een concert op het Spoorplein.

Om 13.45 uur is het vertrek van twee feestelijke parades De ene parade vertrekt vanaf Pancratiusplein-Noord, de andere optocht begint bij De Pyler-school op de hoek van de Meezenbroekerweg en de L.T.M.-weg  De reusachtige, sprookjesachtige opblaasfiguren van Plasticiens Volants, begeleid door sambabands, komen uiteindelijk bijeen in het Maankwartier en voegen zich samen tot een groot feest, waarin wederom een rol voor Rosanne Philippens weggelegd zal zijn. 

Publiek wordt uitgenodigd mee te lopen vanaf vertrekpunten boven en onder het spoor. Daarbij worden inwoners van stadsdeel GMS ook betrokken. Publiek dat wil meedoen wordt verzocht zich voor kwart voor twee op beide vertrekpunten te verzamelen.

Om 15.30 tot 16.30 uur verzorgt Popkoor Thirdwing een optreden. Speciaal voor deze gelegenheid is een lied gearrangeerd in Heerlens dialect waarin ze hun trots uitstralen over het Maankwartier 

Op de muziek van 'Leave the Light on' van Tom Walker is door de dirigent van Thirdwing, Mischa Hendriks, een 5 stemmig arrangement gemaakt. De tekst is van Alexandra Kleijnen. 

Kom en luister naar het optreden van Thirdwing op het Spoorplein van het Maankwartier..Ook staan op het programma liedjes van oa. Og3ne, de Schintaler, Dotan, Mark Ronson/Bruno Mars en een medley van Queen.

Het lied 'Heële, Loat 't Leech aa'. wordt begeleid door DJ Stanley Stones met zijn vrolijke en melodieuze sound. 

Om 16.30 tot 17.00 uur zal Stanley Stones nog een solo optreden geven op het Spoorplein. Hij speelde onder andere ook al op Essential Festival Outdoor, Parkcity Live en Castle of Love.

Van 17.00 – 20.00 uur: Jazz, Blues & Pop door SCHUNCK* Muziek & Dansvoorstellingen in het zuidelijk parkje van het Maankwartier en op het Spoorplein.

De bezoekers zullen zich over de meerder pleinen binnen het Maankwartier verdelen Bij mooi weer staan er her en der terrasjes door Maankwartier en serveert de Jumbo hapjes en drankjes.