Koninklijke onderscheiding voor Marcel Siebers

nieuws
Marcel Siebers
door:
Roy

Vandaag, woensdag 5 juli, ontving onze voorzitter, de heer Marcel Siebers een Koninklijke onderscheiding. Uit handen van burgemeester Roel Wever werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdiensten op het gebied van muziek en onderwijs. Dit alles vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van Popkoor Thirdwing, bij gelegenheid van Marcel zijn 25-jarig jubileum als voorzitter.

Popkoor Thirdwing

Marcel is, naast medeoprichter van popkoor Thirdwing, ook al meer dan 40 jaar lid. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van het koor. Door zijn voorzitterschap is Thirdwing sterk gegroeid in het aantal leden, waardoor er een aantal jaren zelfs een ledenstop was. Daarnaast zorgde Marcel in zijn rol als voorzitter voor een toekomstvisie, een beleidsplan en zijn er zowel commissies in het leven geroepen als draaiboeken voor uitvoeringen ontwikkeld. Hij is het gezicht van popkoor Thirdwing en iedereen weet hem te vinden.

Bijlessen geschiedenis

Marcel Siebers startte zijn loopbaan als docent geschiedenis aan de Mavo Sancta Maria, gevolgd door het Romboutscollege van 1982 tot zijn pensionering in 2017. Gedurende zijn carrière, maar ook na zijn pensioen, geeft Marcel volledig pro deo bijles geschiedenis aan zowel leerlingen van zijn eigen school als kinderen van vrienden en bekenden.

Taalcafé Heerlerbaan

Naast het delen van zijn kennis over het vak geschiedenis, is Marcel sinds 2020 ook als vrijwilliger docent Nederlands bij het Taalcafé te Heerlerbaan. Daarnaast geeft hij, zonder een tegenprestatie te verlangen, individuele begeleiding aan mensen met een specifieke taalvraag, die aankloppen bij het Taalhuis.

Wij feliciteren hem van harte met deze mooie, verdiende onderscheiding!