Archief voor 2011

nieuws
door:
Desiree

Thirdwing wenst al haar trouwe fans, familieleden, Vrienden en alle mensen die ons een warm hart toe dragen, een voorspoedig 2012.

We hopen dat wij u ook dit jaar weer blij mogen maken met onze zang en muziek.

nieuws
door:
Desiree

Thirdwing was tijdens de kerstperiode op diverse plaatsen te beluisteren. Gezien de enthousiaste reacties in 2010 is ook dit jaar met name gekozen voor optredens in winkelcentra; voor het eerst ook in Heerlerheide! Tijdens de uitvoeringen bracht Thirdwing zowel sfeervolle als swingende kerstnummers ten gehore die het publiek aardig in de kerststemming brachten.

Het kerstprogramma begon al op zaterdag 10 december met een kerstconcert in winkelcentrum Op de Kamp en op de kerstmarkt in Op de Bies in Landgraaf.

Ook op 11 december was er een dubbel optreden: eerst was Thirdwing te vinden in het Corio Center en daarna waren we te beluisteren in het winkelcentrum van Heerlerheide. Op zaterdag 17 december verzorgde Thirdwing een kerstconcert in SCHUNCK* (Glaspaleis) in Heerlen.

Natuurlijk sluit Thirdwing haar kerstprogramma traditiegetrouw en op bijzonder sfeervolle wijze af met de opluistering van de Kerstavondmis in de Corneliuskerk in Heerlerheide.

nieuws
door:
Desiree

Thirdwing heeft momenteel zomervakantie. De eerstvolgende repetitie vindt plaats op 24 augustus.

In het najaar hebben we een druk programma, waaronder natuurlijk onze jubileummis in het kader van ons 30-jarig bestaan. Wij hopen u dan (weer) te treffen. Kijk bij Activiteiten voor meer informatie.

Maar voor nu: Prettige vakantie!

nieuws
door:
Desiree

In februari werden we door het Limburgs Dagblad benaderd om mee te werken aan een pagina over de krimp en de vergrijzing binnen de koren in de regio. Hierop konden we alleen maar reageren met de mededeling dat we helemaal niks merken van krimp en vergrijzing: Thirdwing wordt juist steeds jonger en groter! Dat wilde de krant wel eens zien, dus kwam een fotograaf op bezoek (of eigenlijk twee, maar dat was een foutje...). Hij maakte een zeer uitgebreide rapportage, waarbij natuurlijk vooral onze jonge meiden 'in the picture' stonden.

En waar heeft dit alles toe geleid? Tot een zeer wervend artikel over 'popkoor' Thirdwing in het Limburgs Dagblad van 10 maart 2011 inclusief een haast paginavullende foto!! Kijk maar in onderstaande pdf.

Bestanden
nieuws
door:
Desiree

Op 4 augustus 1981 luisterde een gelegenheidskoortje van 11 enthousiastelingen een huwelijksmis op (zie Geschiedenis). Onder de naam Thirdwing bestaat dit 'koortje' dus inmiddels (al bijna) 30 jaar!

Zo'n verjaardag laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom zijn we in april op koorreis geweest en luisteren we op 1 oktober een feestelijke jubileummis op in de Corneliuskerk, want dit is de parochie waar we destijds als Thirdwing mochten beginnen. En natuurlijk vergeten we onze eigen leden niet: voor hen (en door hen) wordt een gezellige feestactiviteit georganiseerd. 

 

nieuws
door:
Desiree

Na onze zeer succesvolle kerstperiode hebben we een enorme toeloop van nieuwe leden. Geweldig toch?! En dat in een tijd waarin koren veelal te maken hebben met vergrijzing en teruglopende ledenaantallen.

Ook interesse? We kunnen nog mannenstemmen gebruiken. Dus kom op en bezoek eens onze repetitie. Dan ben je verkocht, zeker weten!